Blog

Com Elegir un Llibre Infantil

Recordes la primera vegada que vas amagar una llanterna baix dels llençols perquè havies d’esbrinar com acabava una història? Seleccionar llibres fabulosos per als teus fills menuts els ajudarà en el camí de l’aprenentatge, desenvoluparà el seu vocabulari i habilitats de reconeixement d’objectes, despertarà la seua curiositat pel món i crearà records meravellosos. A mesura que cresquen, saber recomanar-los bons llibres els ajudarà a apassionar-se per la lectura i promourà l’èxit escolar mitjançant el desenvolupament de vocabulari, escriptura, comprensió i habilitats d’estudi. Abans de comprar un llibre, pregunta’t a tu mateix:

Són aquests llibres recomanats apropiats per a la seua edat?

Pren nota de les pautes d’edat i els beneficis d’aprenentatge de les teues seleccions. Els xiquets i xiquetes, en edat de preescolar, poden controlar les pàgines de paper i gaudiran amb llibres en català amb dibuixos més grans que els conviden a perdre’s en la història. Els millors llibres creixeran amb el teu fill o filla. Per exemple, podries comprar-li al teu fill de 5 anys un llibre d’imatges que li pugues llegir abans de dormir. Als 6, ell et recita les paraules, i als 8 està arraulit en un racó llegint-lo sol. Per a un lector independent, selecciona títols que el desafien sense causar massa frustració.

Què aprendran els meus fills d'aquests llibres recomanats?

Els llibres per a xiquets i xiquetes en edat preescolar tendeixen a enfocar-se en conceptes bàsics, com l’abecedari, els sentiments o l’amistat, a més d’utilitzar la repetició, la fonètica i altres ferramentes d’alfabetització per a preparar-los per a la lectura. Per a un xiquet més major, considera com un llibre desenvoluparà la seua comprensió i vocabulari, així com els temes i possibilitats que aprendrà a través de la lectura.

Són atractius aquests llibres recomanats?

Com a regla general, com més menuts siguen els vostres fills, més històries necessitaran que es centren en el seu dia a dia. A mesura que es facen més majors, la fantasia es tornarà més important. Deixeu que els seus interessos els guien i siguen creatiu en les seues seleccions. És un aficionat a l’esport? Proveu un llibre amb imatges d’esportistes que puga llegir a l’hora de ficar-se al llit i, per a llegir en solitari, ofereix-li un llibre de no ficció sobre esports, com per exemple:

Amplieu la diversió

Trobarà el meu fill atractiu el text i les il·lustracions d’aquests llibres recomanats?

Aquesta és una reacció instintiva. En els llibres il·lustrats, busqueu il·lustracions que els criden l’atenció i personatges familiars que capten la seua atenció, com poden ser els Reis Mags.

Les seues eleccions han de convidar a assenyalar, tocar i parlar sobre les imatges. Busqueu també llibres que siguen divertits quan es llegeixen en veu alta. Si li agrada repetir paraules i frases en veu alta, la poesia o les històries sense sentit són una excel·lent opció. Si saps que al teu fill major li ha agradat un autor, un il·lustrador o una sèrie en particular, tria-li títols dels mateixos autors.

De 7 a 9 anys

Mescla històries de ficció i de no ficció que s’apropen a les seues fascinacions. Els joves aficionats als monstres poden passar-ho de por amb les aventures d’aquests malvats personatges, i els xiquets que tinguen curiositat per saber com es fabriquen els joguets gaudiran de les aventures de ‘El gegant dels joguets’

Si el vostre fill o filla té dificultats per a fer la transició dels llibres il·lustrats als de capítols, proveu amb aquells que tinguen text i il·lustracions fàcils de llegir i en lletra gran en cada pàgina.

Infantil (14)

Amplieu la diversió

Llegeix el text i assenyala cada paraula, traient la història de la pàgina amb un estil de lectura dramàtic. Fes-los preguntes sobre la història i jugueu a predir el que succeirà després. Organitzeu un espectacle de marionetes basat en el vostre llibre favorit!

Anima als teus fills a pensar en els llibres com a entreteniment alquilant la pel·lícula del vostre conte més estimat o anant a veure una actuació en viu protagonitzada per algun dels vostres personatges favorits.

Desenvolupeu les habilitats d’escriptura del vostre fill major demanant-li que escriga una breu ressenya sobre el llibre que està llegint, o desafieu-lo a il·lustrar la portada.

ERES DOCENT?

Si et dediques a la docència beneficiat dels avantatges especials que hem preparat en agraïment  a la teua tasca docent.

TENS UN CANAL A LES XARXES SOCIALS?

Si crees contingut a les xarxes socials (Instagram, Facebook, YouTube o tens un Blog), tenim ofertes exclusives per a tú

ELS MÉS VENUTS

RECLAM EDITORIAL

No et perdes les nostres novetats

Subscriu-te per a rebre totes les novetats sobre els nostres llibres i obté una compra exclusiva d'accés anticipat.

SEGUEIX-NOS A:

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *