Blog

Com fomentar els hàbits de lectura en els teus fills

La lectura és una de les habilitats més fonamentals que els xiquets han d’aprendre per a tindre èxit en tot allò es proposen.

 

Les bones habilitats de lectura no sols beneficien als estudiants acadèmicament, sinó que també són una habilitat requerida per a l’èxit per a tota la vida. La lectura desenvolupa el vocabulari, augmenta la capacitat d’atenció i promou un pensament analític més fort.

ACONSEGUIR QUE EL SEU FILL S'INTERESSE EN LA LECTURA

La clau per a fomentar els hàbits de lectura en els xiquets és llegir amb ells a casa des d’una edat primerenca. En llegir junts amb freqüència, els vostres fills aprendran de primera mà les alegries que pot aportar la lectura, la qual cosa els ajudarà a desenvolupar la motivació per a llegir.

 

No obstant això, cada estudiant aprén i processa la informació de manera diferent. Això significa que alguns xiquets poden tindre un amor natural per la lectura i altres no.

 

Si els vostres fills es troben en la segona categoria, no us preocupeu. Com a pares, hi ha moltes estratègies diferents que es poden utilitzar per a motivar als vostres fills a llegir.

 

Primer, és important descobrir per què als vostres fills no li agrada llegir.

PER QUÈ EL MEU FILL ODIA LLEGIR?

No a tots els xiquets els encanta llegir. Algunes raons comunes per les quals als xiquets no els agrada llegir inclouen:

 • El teu fill o filla sent que llegir és una tasca.
 • El teu fill o filla té dificultats per a llegir.
 • El teu fill o filla pensa que llegir és avorrit.
 • El teu fill o filla encara no ha trobat els llibres en valencià adequats.

La bona notícia és que quan sàpies per què al teu fill o filla no li agrada llegir, pots abordar el problema i començar a fer que la lectura siga més agradable.

En aprendre a fer que la lectura siga divertida, és més probable que el teu fill o filla desenvolupe l’amor per la lectura, fomentant millors hàbits de lectura i facilitant l’aprenentatge.

10 MANERES DE FOMENTAR ELS BONS HÀBITS DE LECTURA EN ELS XIQUETS

Proveu aquests 10 senzills consells per a fomentar els bons hàbits de lectura en els vostres fills fent que la lectura siga divertida.

 1. CREA UNA ÀREA DE LECTURA.

Fes una àrea perquè el teu fill llija amb la teua ajuda. Prepara una butaca puf, accessoris divertits, una varietat de llibres i el teu fill o filla tindrà el seu propi racó de lectura acollidor.

 

 1. ANIMA LA LECTURA A CASA I A TOT ARREU.

Ensenye-li al teu fill que la lectura és més que només llibres. Practiqueu la lectura de menús, títols de pel·lícules, senyals de trànsit, instruccions de jocs i més, mostra-li al teu fill que la lectura és útil per al seu dia a dia.

 

 1. SIGUES UN EXEMPLE.

Actua com un model a seguir i llig enfront del teu fill. Veure’t llegir revistes, periòdics i llibres li mostrarà al teu fill que la lectura és important. Anima al teu fill al fet que s’unisca a vosaltres amb el seu propi llibre mentre vosaltres llegiu.

 

 1. FES CONNEXIONS ENTRE LA LECTURA I LA VIDA REAL.

Ajuda al teu fill a aplicar el que llig en la vida diària. Fer connexions entre els llibres i la pròpia experiència del vostre fill pot ajudar-ho a augmentar el seu interés per la lectura.

 

 1. TINGUES ELS MATERIALS DE LECTURA A CASA.

Done-li al teu fill accés fàcil a llibres i altres materials de lectura a casa. Això l’ajuda a entendre que la lectura no sols ocorre a l’escola, pot succeir en qualsevol lloc.

 

 1. VISITA LA BIBLIOTECA DEL TEU POBLE.

Fer que la lectura siga divertida pot ser fàcil amb una targeta de la biblioteca. Aprofita la selecció de la teua biblioteca pública local permetent que el teu fill o filla trie un llibre que li cride l’atenció.

 

 1. PARLA SOBRE EL LLIBRE QUE ESTÀ LLEGINT EL TEU FILL.

Després que el teu fill haja acabat un llibre, pregunta-li sobre el què ha succeït i pregunta-li quin ha sigut la seua part favorita. Això millorarà les habilitats de comprensió dels vostres fill i farà que la lectura siga una activitat familiar.

 

 1. EXPOSA AL TEU FILL A DIFERENTS GÈNERES LITERÀRIS.

Busca un llibre que li interesse al teu fill. Explora diferents gèneres com el misteri, la ciència-ficció, els còmics i més. Com més interessat estiga el teu fill en un tema, més s’emocionarà en llegir!

 

 1. TORNEU A LLEGIR ELS SEUS LLIBRES FAVORITS

És possible que tu et canses de llegir la mateixa història una vegada i una altra, però segurament al teu fill li encanta. Als xiquets els agrada detectar les coses que es van perdre la primera vegada en la història o en les imatges. Rellegir també els dóna l’oportunitat de connectar les paraules que veuen en la pàgina amb les paraules que escolten.

 

 1. LLEGIU CADA NIT.

Fes de la lectura part de la rutina nocturna del teu fill. Aquest hàbit ajudarà el teu fill o filla a aprendre a associar la lectura amb la relaxació.

LLIBRE DESTACAT

LA MARE I EL MEU MÓN

AUTOR

Sabina Gregorio

TIPUS

Àlbum il·lustrat

ETAPA

Primers lectors

15.90 €

Infantil (8)

LA LECTURA HA DE SER DIVERTIDA, NO FRUSTRANT!

Utilitza aquests consells perquè el teu fill s’interesse en la lectura. Amb un poc de concentració i direcció, podeu donar-los als vostres fills l’impuls de lectura que necessiten.

 

Vols algunes idees per poder compartir llibres en família? A continuació et deixem alguns llibres de Reclam que vos ajudaràn a trobar eixa lectura familiar que esteu buscant!

ERES DOCENT?

Si et dediques a la docència beneficiat dels avantatges especials que hem preparat en agraïment  a la teua tasca docent.

TENS UN CANAL A LES XARXES SOCIALS?

Si crees contingut a les xarxes socials (Instagram, Facebook, YouTube o tens un Blog), tenim ofertes exclusives per a tú

ELS MÉS VENUTS

RECLAM EDITORIAL

No et perdes les nostres novetats

Subscriu-te per a rebre totes les novetats sobre els nostres llibres i obté una compra exclusiva d'accés anticipat.

SEGUEIX-NOS A:

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *