Blog

Llum Caselles plasma els reptes de la paternitat en el llibre infantil il·lustrat de ‘La Caixeta d’Inés’

Reclam Editorial aposta per un àlbum il·lustrat educatiu i enfocat a la lectura entre els i les infants, amb la història d’Inés, una de les filles de l’autora i de la seua gestió d’emocions durant l’aprenentatge

 

 

 

Les millors històries de vegades les tenim a casa. I per exemple amb la maternitat s’obri un món tan particular com inacabable. Això degué pensar Llum Caselles, l’autora de la nova publicació de Reclam Editorial quan va decidir, durant el confinament, dedicar-li un llibre al caràcter especial d’Inés, la seua segona filla. “La Caixeta d’Inés’ suposa un àlbum infantil il·lustrat que mostra el creixement del seu protagonista i el procés d’aprenentatge en la gestió de les seues emocions, moltes vegades retingudes dins la seua manera de ser i alliberades espontàniament i en forma d’enuig. “En aquest llibre està Inés, però també estan les seues germanes Ariadna, Manuela i estic jo. És una part de la nostra vida de la qual estem orgulloses, de continuar aprenent les unes de les altres”, afirma Caselles, l’autora, originària de Mislata però que ara viu a Sueca. Tot es transforma amb el naixement de les filles, tot canvia, tots els reptes s’obrin, cada dia.

 

Formada en Belles Arts, com no podia ser d’una altra manera, la il·lustració és una part fonamental dins el contingut del llibre. “Ho fa tot molt més amè i, d’aquesta manera, els xiquets i xiquetes es poden anar familiaritzant amb la lectura. Se’ls fa molt més atractiva la lectura i l’aprenentatge”, argumenta l’autora, que exposa que són aquestes les millors solucions a un dels principals problemes dels joves hui dia, la creació primerenca de consciència sobre la importància de la salut mental. Ho veu clau en la fase de creixement per a perdre la por i les cauteles i confiar en la psicologia i psiquiatria per a tractar qualsevol problema.

 

Les primeres lectores han sigut, precisament, elles, les filles de Llum, entre elles Inés, que han pogut llegir fragments de la història però que encara no han completat la lectura del llibre: “Volem que siga com una sorpresa per a elles, que, de sobte, es vegen reflectides en un llibre. Que sàpiguen que la lectura és un hàbit que cal recollir i mantindre per sempre, on poden trobar  històries fantàstiques. Jo sempre ho he tingut molt present gràcies als meus pares, que em van donar a llegir moltes de les coses que hui dia m’identifiquen com a persona”,  reflexiona l’escriptora.

 

El llibre es pot aconseguir a les llibreries i també a través de l’enllaç:

La caixeta d’Inés

 

 

 

 

 

 

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *